Pečení vánočního cukroví v přerovské škole gastronomie je v plném proudu

02.12.2020

Blíží se čas vánoční a s tím spojené vánoční cukroví, které neodmyslitelně patří k vánocům. Trendem poslední doby je zakoupení již hotového upečeného cukroví. A jak takové vánoční cukroví vzniká pod rukama odborníků se podíváme v naší reportáži. Za tímto účelem jsme zavítali do Střední školy gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7.

Jedním ze studijních oborů školy je obor Cukrář. Žáci 2. ročníku v rámci své odborné výuky se podílejí na pečení a zdobení vánočního cukroví a již řadu let své výrobky nabízejí k zakoupení široké veřejnosti. Že se výrobky z této školy těší velké oblibě svědčí i to, že kapacity objednávek na vánoční cukroví bývají vyčerpány již dlouho před Vánocemi. Většinou se objednávky uzavírají začátkem září.

V letošním roce se situace v důsledku koronavirových opatření značně zkomplikovala. Žáci museli zůstat více jak měsíc a půl doma, a proto se nemohli podílet na pečení cukroví. Aby škola stihla pokrýt objednávky. zastoupili žáky zaměstnanci školy a pustili se do pečení.

Od středy 25. listopadu díky uvolnění některých opatření se žáci opět mohli vrátit k tak potřebné praktické výuce a nyní se již aktivně zapojili do zdobení již napečeného vánočního cukroví.

Fotogalerie:

Videoreportáž: